Musik efter typ av träning

Nu när det är vinter betydet det att det är mycket test cykel och då betyder det att man ska bita ihop, vara fokuserad och orka pressa sig själv till det yttersta och då brukar man ju oftast ha lite musik i öronen som hjälper en med det och jag måste säga att jag har kännt en stor skillnad nu på sistone. jag har nog framförallt tänkt mer på de.

Det började när jag körde mitt första Vo2max test någonsin och där fick vi inte ha musik just för att man snabbt kan tappa fokus om fel låt dyker upp, nu nyligen läste jag en studie om hur pulsen varierar beroende på vad det är för låt och jag måste verkligen säga att jag har svårt att köra riktigt hårt till något lugnt och tagga ner när jag hör något riktigt hårt. Jag använder oftast musiken för att ”bedöva” smärtan i mina ben när det är riktigt tungt, eller motivera mig innan en intervall.

Jag kanske får lägga fram en spellista per tränings pass. Hur gör du? musik? ingen musik? och framförallt vad för musik?

IMG_5117.PNG
och ja, bilden är någon dag gammal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *