Captain Brunch

Jag trodde väl egentligen itne att jag skulle bli så påverkad av någon man inte känners bortgång.

Vid nyår fick jag veta att en av dom artisterna jag lyssnat mest på de senaste åren har gått bort. Han gick bort tidigare under hösten med än så länge ingen officiell dödsorsak. Han har kallads för din favritrappares rappare med helt galna och komplexa rim till musik som varit otrolig.

Jag mins första gången jag hörde något från honom än idag, av någon anledning sitter det kvar i mig, det va i en bil ner till Tyskland, det va mörkt och regnigt och jag av någon anledning fick upp Danger Dooms album och fastnade direkt på den, jag lyssnade på den om och om igen så länge jag hade motagning och innan vi skulle kliva på båten hade jag panik att jag inte skulle kunna hinna ladda ner hela albumet som offline spellista. Jag lyckades! sen efter det har jag nog aldrig slutat lyssna på MF DOOM eller alla hans sido projekt.

En låt, som jag haft med mig länge är denna:

Bara för några månader sen så insåg jag vad dom sjöng och bröt ihop skrattandes, jag har altså sjungig eller nynnat på denna låt i säkert 10 år och aldrig insett… Jag kan ju säga mig att jag kände mig rätt korkad.

Men hans musik har gett mig så stor glädje, dels att lyssna på hans musik och utforska dom han har inspirerat. Att kunna säga: Hey! den där artisten har ju samplat från MF DOOM, eller vänta, den texten kommer ju från MF DOOM. Han är en legend och kommer leva kvar som figur, karraktär och person. Har ni inte hört något från honom så lyssna!

Sen, som liten bonus; Jag vill inte direkt säga att MF DOOM är nerd-core. MEN(!!) med tanke på att han hämtar inspiration för sina karaktärer från teckat och serier så gjorde det att jag hittade en annan artist som går under namnet CZARFACE som hämtar sin inspiriation från samma plats, när jag fick veta att dom gjorde ett album tillsamans så…. ja lyssna… jag älskar det!

Ett annorlunda inlägg men jag tycker att de va värt de…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *