Ceresloppet

Då har vi passat på att ta lång helg jag och Matilda, det började med en kort torsdag på jobbet innan vi åkte Flen och Vadsbro för att tända majbrasa vid föreningsgården. Tipspromenad, lotter, fika och vårtal allt de hann vi med innan vi tände brasan!

dagen efter tåg vi det piano, fikade vid den underbara kvarnen där hon som äger det redan börjar känna igen mig, men hur många cyklister brukar komma dit?

Sen! Den andra maj, då var det dags igen..

image

Ceresloppet arrangerades och eftersom att Katrineholm inte ligger så långt bort från Flen så passade vi på att åka dit. Motionslopp med den nya distansen 150km vilket passade mig ypperligt. Utan att veta hur snabbt alla andra tänkte köra så begav jag mig iväg i den snabbaste gruppen för bäst träning där det gick rätt snabbt redan från start, men efter att ride Off hope pojkarna (3 man) bestämt sig för att köra belgiskt de första 5 milen där ingen annan riktigt kunde hänga på och folk börja tappa så blev det lite stiltje i klungan för att få med fler åkare att jobba och gå runt. Efter 7 min tröttnade dock 2 åkare och gick iväg med ett helhjärtad attack där jag inte riktigt visste fall det var rätt läge och rätt personer, men efter att luckan växte insåg jag att det var den vinnande utbrytningen..

jag samlade kraft och valde min plats att attacker på. Jag fick med mig en till åkare som inte riktigt hade kraften till att hjälpa till så efter långa hårda förningar av mig fick jag tvinga fram honom i 5-10sek innan han vek av. Mycket flås och stön bakom mig. Men väl ikapp utbrytningen fick jag vila upp mig mer. Däremot började jag tvivla på min egen kraft med 4 mil kvar, skulle jag bli avhängd av motionärer? Ikappkörningen hade tagit en hel del av mina krafter. Men jag bet i. Eftersom jag körde loppet i fjol hade jag rätt bra koll på den något knixa avslutningen och gjorde en attack in på det sista biten och fick en liten lucka som jag förvaltade hela vägen in imål!

image

Vinster i motionslopp räknas väl? Iaf moraliskt kanske inte på resultatlistan, men något som räknas är väll att vara med på lokala tidningens hemsida?

image

På bild iaf…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *