Tävlings premier

Så, då va de avklarat, årets första tävlings helg.

I lördags var det Jönköpings varvlopp som gällde. Mycket bättre väder iår jämfört med ifjol gjorde att motivationen var lite högre än i fjol. Veckan innan har varit en riktig skit vecka, mycket jobb, stress och dålig kost. Men jag åkte ner för att träna och hade ingen större ambition att prestera då. Ingen nervositet, ingen oro innan start bara suget av att tävla. Loppet gick som jag hade räknat, jag höll mig kontrollerad genom hela loppet och försökte lite halvhjärtat placera mig i spurten där någon mitt i klungan bestämde sig för att svara i telefon eller kanske beställa en hämt pizza då han bromsade till och höll på att bli överkörd av mig, men jag slutade helt okej mitt i klungan.

Efter det bjöd jag ut mina vänner som hjälpt mig på lördagen på middag men efter en vandring nere i Jönköping så visade det sig att alla ”bra” ställen var fulla så vi slutade på en Kina krog.

Söndagen bjöd på vind, vind vind och vind. Sa jag att det blåste? Jag kan summera loppet med 2 saker, man kan ALLTID köra högprofilshjul och man kanske alltid ska ha med sig träningshjul oavsett…
Ja, de blåste och ja, jag hade mina höga högprofilshjul med mig vilket betydde att jag i dagens kastvind fick hålla mig utanför klungan lutandes in mot vinden bara för att hålla mig kvar på cykel. Mot slutet av det långa varvet visste jag att man kommer ut i ett farligt kantvindsparti vilket det även blev, så farligt så att det blev en vurpa på 5-7 hjul i en positions kamp, tur att man visste om det och låg först. Efter kraschen kom vi ut på ett parti innan start och mål där jag fick leda ett långt led av cyklister i dryga 53km/h riktigt bra känsla att veta att jag har en form att slipa på resten av året.
När vi kom in på dom små varven efter så blev de mycket tajtare och jag missade lite i kantvinden och blev avhängd, dels för att jag tappa rulle och dels för att jag kände mig orolig och obekväm i klungan.

Resultatet av helgen: som 6:an hade som slogan tidigare ”hyfsad hög lägsta nivå” lite så kände jag mig i helgen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *