Upprörda 08or

Jag kom just hem och bläddrade i nya ”mitt i” där dom hade ett reportage där en liten flicka på 2,5 år hade tragiskt nog brutit lårbenet efter att ha blivit på cyklad på en cykel gång bana vid Tanto lunden. Jag måste börja med att säga att jag tycker de är oerhört tragiskt att den lilla flicken får lida för andras dumheter.

Jag vet inte vart olyckan skedde eller hur den skedde men respekten hos cyklister har nog aldrig varit lägre än vad den är just nu, cyklar är ett fordon som ska framföras som ett fordon. I artikeln i tidningen nämnde pappan att dom moderna tävlings cyklarna går i 50km/h vilket stämmer, men man får inte köra så snabbt på cykel banan, då får man faktiskt hålla sig till vägen. Där i sin tur måste bilisterna ha respekt för cyklisterna och se dom som en med trafikant, det betyder att man inte kan hoppa upp och ner för trottoarer hur man vill och inte häller köra mot rött. Köra som man själv tycker och känner är helt galet och absurt i mitt huvud, jag har själv inte något körkort men jag vet att man stannar vid rött, inte kör över heldragna linjer, signalerar när man svänger, håller trafikflödeds fart och att man inte kör på små flickor, pojkar för den delen också. Men vem vet, de kanske är saker man lär sig är okej när man går i trafik skola…

Jag vill tipsa om Fabian Benders blog inlägg om just cyklister utan vett.

2 thoughts on “Upprörda 08or

  1. även jag har något att tillägga, varför gör vardagscyklister vanliga cykelbanor till tävlingsbanor, nästan krock när jag korsade cykelbanan idag

  2. ja, motorvägarna har inte blivit tävlingsbanor där folk kör dubbla hastigheten. Varför har då cykelbanorna blivit de? folk vill vara först till jobbet när de sitter på en cykel, men på motorvägen inser man att man inte ska stressa..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *