Hammarö 3 dagars Linje

Hammarö 3 dagars Linje 98

Då va sista etappen avklarad.

jag vet inte riktigt hur jag ska försöka beskriva den sista etappen men jag känner lite blandad just nu, jag är dels lite irriterad över att arrangören (tyvärr) va tvugna att skjuta på våran start i ca 20 min för att det va andra klasser ute på banan. Detta gjorde dom ju så att vi inte skulle köra kapp eliten som vi gjort tidigare år. När det närmade sig 20 min och de flesta stod vid startlinjen så dök eliten upp, vilket betydde att vi ändå fick starta bakom eliten. Väl ute på banan va stämningen väldigt gnällig och irriterad. kanske just för att de hade flyttat fram våran start med minimal information till oss men det resulterade i flera onödiga krascher. Nog för att alla krascher är onödiga men just dessa va värre, alla skulle bråka om positioner som om det va 300 meter kvar till mål när vi knappt hade kört 2 varv. ute på andra varvet efter 3 krascher så händer det arrangören ville undvika, och de är att vi har kört ikapp eliten. I samband med de så blir riktigt många irriterade över att de hänt igen men på något sett enas man om att försöka vara mer försiktig med tanke på alla vurpor. När vi blir iväg släppta så går det faktiskt lite lugnare och inte lika gnälligt, men ändå så är det en hel del bufflande för positioner och en hel del ”nära ögat” krockar.

En fråga som jag ställer mig just nu är hur många körkort polisen skulle kunna plocka med tanke på hur många allvarliga trafik brott folk gjorde. Köra på vänstersida av en refug, köra över dubbel heldraget, fel sida i rondeller. Vi kör på öppna vägar men beter oss som om vi körde på helt avlysta vägar, känns rätt tråkigt att man inte har någon respekt för trafiken när man sitter på en cykel. Jag måste där emot ge stor eloge till MC poliserna som försökte ”valla” runt på alla cyklister igår. Med tanke på alla problem som blev så undrar man verkligen hur det blir till nästa år…

För min del så gick de igen efter plan, hängde med bra och placera mig fint i klungan utan att vara med i några krascher.

Resultatet beror på att alla fick den placeringen då den etappen blev neutralisera

3 thoughts on “Hammarö 3 dagars Linje

  1. Men jag undrar hur Du reagerar mot kollektiv bestraffning? Det är ändå en princip som inte bör skall/får förekomma i samhället inte ens när det gäller en så trivial händelse som ett linjelopp i herr seniorer. Några går mot röd gubbe i Skoghalls centrum varpå polisen utfärdar en kollektiv bestraffning mot samtliga invånare i kommunen. Jag skulle reagera kraftfullt.
    Mer korrekt hade varit av kommissarien/polisen att reagera utefter banan ex när ni var stoppade. Jag är förvånad över att inte de cyklister som körde korrekt blir förbannade.

  2. Kollektiv bestraffning är i stora drag fel enligt mig men i vissa lägen kanske de behövs, i mina ögon är cykel klungan ett väsen och ska ”bestraffas” som ett (kanske dåligt valt ord) men jag tror det skulle vara svårt att bestraffa enskillda cyklister. lite så som de är vid GP starten där många tjuvar till sig några meter redan innan starten har gått. Svårt att vara göra som komiserarien säger när man inte blir straffad för de. och Ja, jag har blivit straffad tidigare för fel jag har gjort, men de va i Junior klassen på MTB, har ALDRIG hänt på landsvägs sidan

  3. Pingback: Finns det regler under cykeltävlingar? | Thomas Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *