Tysken tippar

Jag kommer under årets Tour lägga ut mina tips på vem som vinner dagens etapp på touren på min Twitter just igår så gick det åt helvete när flera av det stora spurtare kraschade innan målgången, vi får hoppas på att det blir bättre idag! Jag tänkte göra en liten störe djupdykning och tippa på vem som vinner vilken tröja, här kommer mina tippningar:Vita rocken aka Ungdomströjan:

 Den vita tröjan tycker jag är rätt svår för det finns många duktiga spurtare som kan göra bra resultat med tanke på att både Degenkolb och Sagan hamnar i den klassen men de kommer att tappa när vi kommer till bergen mot deras något lättare och klättrar villiga klasskamrater som Tejay Van Garderen, Thibaut Piont och Andrew Talansky. Men om jag ska säga ett namn som jag tror på när det gäller den vita tröjan är: Tejay Van Garderen

 

Pricka berga tröjan:

Detta är ännu en öppen tävling för vem som kommer att få åka omkring med den prickiga tröjan, mycket hänger ihop med taktiken från de andra åkare, man måste oftast komma iväg på långa utbrytningar på det fina bergs etapperna eller hänga med de stora pojkarna och spurta ifrån dom vid bergs prisen. Min fundering är om Fredrik Kessiakoff är tillräckligt ”dålig” på tempo för att man ska ”våga” släppa iväg honom, för det finns faktiskt en risk att han kan ses som ett hot för vissa gällande sammandraget. Om Astana ger honom fria tyglar och om han verkligen vill så kan han. Det vore även riktigt kul att se honom i prickigt! så jag säger: Fredik Kessiakoff.

Gröna tröjan:

Här har vi nog den biten jag tycker är roligast, för här kommer det bli mest taktik, rävspel och renodlad kraft! Vi har en 3 stora spurtare som är med på ett eller annat sett, för den Gröna tröjan: Andre Greipel, Peter Sagan och Mark Cavendish. Det är dom stora, men man ska absolut inte räkna bort Mat Goss, Marcel Kittel, John Degenkolb osv. alla dom kan sticka upp och ta en etapp seger utan några problem frågan är bara om de kan ta så pass många poäng att de är med och hålla genom hela tävlingen, Greipel som kanske inte riktigt har samma pulver som Sagan och Cavendish måste köra smart när det gäller att samla poäng, samma sak gäller i viss mål även Cavendish som inte riktigt har samma ”uppförs” kapacitet som Sagan har. Sagan kan där emot vara lite lugnare i sin sits eftersom att han även kan vissa på mer kuperade etapper vilket är svårt för Greipel och Cavendish. Men om jag ska säga ett namn så är de nog… Cavendish. men där säger jag nog det lite med hjärta och mindre med hjärna…

 Gula tröjan:

Här har vi den nog mest öppna kassen men ändå inte, i mina ögon finns det många som ev. kan vara med där uppe och försöka ta hand om den gula tröjan och jag tror framförallt att det kommer att stå mellan Froom och Contador, jag tror att både Andy Schleck och Evans kommer ha svårt att vara med, men vem vet Detta år kanske blir Schlecks år, om alla kommer att åka och titta på varandra finns det en risk att det kan bli en helt otippad åkare som får en lucka på några få sekunder som aldrig försvinner. Hjärtat tippar Andy och de är väll han jag kommer att hoppas på, men jag tror nog Froom tar totalen 

2 thoughts on “Tysken tippar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *