Tacx Antares

Under de 2 senaste CX säsongerna har jag värmt upp på rullar. Jag tycker de känns lättare och smidigare, dels för att de är lättare att ha med sig, och att man slipper byta hjul innan start.

Tidigare har jag värmt upp på trainer för att de känns lite smidigare än att snurra runt på tävlings omårdet men jag kände mig alltid stressad när det gällde hjulbytet innan start. Nu med mina Antares rullar så är det absolut inga problem, man har de trycket och de hjulen man provkörde banan på, värmer upp och byter om medan man sitter på rullen och sen rullar man till start lagom till uppropningen.

Nu använder jag för att värma upp och varva ner på innan pass på Trainern. De är rätt specielt att cykla på rullar då man står still men ändå måste hålla balansen, tricket är att bara cykla rakt fram vilket inte alltid är de lättaste, men när man har lärt sig efter några gånger så funkar de helt utmärkt!

Super bra tips om man vill ha något som är lite mer ”verkligt” än en vanlig trainer. men ge inte upp efter första försöket!

se bara på mitt första försök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *