Godzilla!

Godzilla!

Inspirerad av filmen godzilla kvällen innan Lida Loop så tog jag min test cykel från cykloteket, en Scale 29” elit som jag skulle ta mig runt med.

Dagen innan så va jag och angelica ute å rulla lite så jag skulle se så att jag kunde sitta på en MTB, hade ju inte gjort de på över ett år. Väl ute på rundan så kände jag att 29” helt klart va större, både till de possetiva och negativa, att ha möjlighet att bara rulla över alla hinder är en  stor för del för en oteknisk åkare som jag där emot så när det gick riktigt långsamt så kändes den rätt klumpig.

Skönt att bara rulla till start från där vi bor, man kör nästan förbi vårt hus vid första loopen.  Framme vid start så får man träffa alla andra team kompisar, känner mig lite fel placerad med min test center hoj som inte riktigt håll samma nivå som alla andra fullkittade hojar.

Starten på lida är lite speciel, upp för en skid backe och efter det går de på rätt breda fina motions spår en bra bit, där passar 29” grymt bra, man rullar lätt, utan problem, under  hela första loopen flyter jag med utan problem fram tills sista biten när man närmare sig Lida då blir de lite stökigt och jag brukar generelt ha problem där i år va de nästan lika, fast med större hjul samma sak inne på diagonalen. Så fort man tappar fart blir de problem för mig, annars flyter det på grymt! Självaste loppet va inte mitt bästa, men jag har ju inte suttit på en MTB på länge.. mycket länge, och Hardtail har jag inte suttit på på flera år, 29” har jag ALDRIG kört! Jag tog lida som en träning, inget annat, därför blev tiden som den blev. Jag är ändå nöjd!

29” är framtiden, de går inte att komma undan, fördelarna väger upp nackelarna snabbt, att ha en cykel som rullar bra, flyter över alla hinder och är stabil väger upp klumpigheten av dom stora hjulen när de går långsamt… de är bara att cykla snabbare så är problemet löst!

Stay toned till nästa inlägg då de kommer en ny cykel igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *