CX cupen 2012?

När de gäller utvecklingen av cupen till nästa år har det varit mycket snack om hur man kan få racen ”jämnare” tidigare har de varit hur man får dit mer titttare, de problemet tror jag inte är löst än men jag tror fler och fler klubbar försöker lösa problemet, så på lopp som årets Kungsan Cross och och även loppet i Borås och Mölndal. Men problemet kvarstår på vissa andra orter så som söderköping som ligger väldigt off. Om man vill öka CX i sverigen så måste man lägga loppet mer centralt ändå, jag hade en vän i Lund som sa att hon skulle vilja testa att köra och de var för att jag hade dragit dit henne, hade hon inte vetat om de så hade hon missat de, loppet var då ”centralt” men ändå inte, Där va en arrangörs miss enligt mig. De var även väldigt dåligt skyltat inför loppen, dels för oss åkare och även för publik, jag kan tänka mig att fler skulle kunna tänka sig titta på loppen om man åtminstånde satt upp skyltar längst vägen. När CX cupen var ny så satt man upp stora affischer i städerna där loppen gick jag tror de kan göra så att fler kommer dit.

Det har även varit mycket snack om hur man ska få mer åkare till prestige. De är löjligt att en klass som super ska ha 30-50 startande men elit/prestige som mest hade typ 10! Även fast många som kör super skulle platsa i elit. Man har snackat mycket om att ta bort priserna i super. Jag tror inte de kommer lösa problemet med sk ”sandbaging” jag tror personligen på en kategori lösning ala USA. Kat 1 (prestige) Kat 2 (Super) Kat 3 (Sport) och ev Kat 4 (prova på). Jag tror inte på att ta bort priser men kanske öka värdet av priserna ju högre upp man kommer, för att komma upp till Kat 1 så får man ”kvala” tanken med olika kategori är att man alltid har jämn racing, och sprida ut deltagarna för att göra loppen mer hanterbara. Man kommer upp i kategorierna genom att köra bra, mitt förslag är ett poäng system, de systemet finns redan idag men att om man överskrider en viss % så blir man tvångs uppflyttad eller om man underskrider så blir man tvångs nedflyttad. Allt för en jämnare racing.

När man kommer till SM så tycker jag att man bortser från kategorierna och kör Elit samt veteran. Men de kanske är en självklarhet?

I år har de blivit förre och färre deltagare från tävling till tävling, vissa tycker att man ska korta ner antalet deltävlingar i cupen så att man har lite mer ledig tid, jag tror inte riktigt på de. Jag tror på att tidigarlägga säsongen så att avslutningen hamnar tidigare på året för de som vill ha en ”vanligt” vinter träning, för jag tror många hoppar av på slutet för att kunna sköta sin vinterträningen korrekt.

Mina tankar och funderingar om nästa års cup…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *