Ibland blir man bara glad och varm inombords

Idag när jag va ute och cyklade var jag tvungen att vända för att jag såg något som jag inte ser varje dag. Det var 2 herrar som satt utanför ett garage med en bil med öppna dörrar. Jag rullar fram och frågar dom snällt: ”Är det där det jag tror att det är?” var på jag fick svaret: ”ja det är det, en 601a helt i original”

inte varje gång man får lite Ostalgie runt Haninge. Jag hade hittat en Trabant 601 från -61 som var helt i original, med 2-takts motorn fortfarande i!

Dom var lite nyfikna på hur jag hade koll på denna ovanliga bil så jag förklarade min anknytning till bilen och berättade om mina rötter och då tyckte dom det var ännu roligare och knäppte några bilder som han sedan skickade till mig.

Han visade alla små saker han hade fått med med isntruktions bok och en liten bruk med olja, det värsta var att jag visste exakt vad det var för bruk, en gammal ”gurk burk” med spreewälder gurken. Vi pratade vidare om hur han skulle besiktiga den och ev. konvertera till etanol, sen spårade vi ur på div. andra saker och jag tackade för mig efter 15-20 minuter. Dom var glada över att jag var så trevlig och ville titta på deras gamla bil dom hade.

Jag avslutade med att tacka för mig och be dom vara snälla nästa gång dom ser en cyklist. det kan ju vara någon som gillar gamla bilar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *