Planering är A och/eller O

Jag har märkt att man måste bli en riktigt kung på att planera och göra allt när man satt av tid för det för att det verkligen ska bli gjort, har man satt av tid för skiten så måste man även göra den och det är sjukt viktigt känner jag. Annars blir man bara sittandes framför TV utan att göra något, eller aa förhoppningsvis är den på och man tittar på något åtminstone. Men inget vettigt blir gjort iaf.

DÄRFÖR så sitter jag alltid och planerar mina veckor så jag verkligen kan ta mig den tiden jag tror att jag behöver för mina saker. Det är inte ett full späckat schema, eller ja, det är det ju. Men för mig ger det en känsla av kontroll och planeringen resulterar oftast i att jag kan vara säker på om jag har tid eller inte. Det resulterar även i att spontana saker händer väldigt sällan.. Vill man vara spontan med mig får man planera in det 2 veckor i förväg.

Sjukt spontant va?

Jag gillar ju även appar och program som hjälper mig planera. Just nu använder jag 2Do otroligt mycket som är  en typisk ”att göra” app men som har sjukt bra sync funktioner mot andra enheter och väldigt stor frihet gällande vad speciella listor och avsätta tider för händelser och prioriteringar på olika uppgifter beroende på hur lång tid det tar att utföra vissa uppgifter kontra hur viktiga dom är.

Använder även WeekCal för att få en bättre översikt över veckorna, den är otroligt enkel att kombinera med andra kalendrar typ den du har på jobbet eller den Trainingpeaks spottar ut. även den är sjukt bra att använda sig av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *