Eslövs elit GP

För att göra ett första steg i min recap av Skåne helgen så är det Eslövs elit GP som står på tur.

saxat från: http://susannehultman.se/

Efter att vi varit några dagar på västkusten så bar det av mot Eslöv. Väl på plats så tog jag några varv på banan för att lära mig banan och passa på att värma upp inför racet. Banan var relativt tekniskt med inslag av gatsten, rätt många tajta svängar och en del på gatsten, inte riktigt min melodi men det är bäst att lära sig och träna på det man är dålig på!

foto: Matilda

Av någon konstig anledning blev jag uppropad bland de första och fick äran att ställa mig längst fram, vilken ära! dock blev det väldigt kort varat och redan 300m senare in i den första kruvan låg jag en bit ner i fältet. Efter sjukt högt tempo dom 3 första varven med dryga 57km/h på startrakanfoto: Matilda foto: Matilda foto: Matilda så började det spricka upp och jag var tvungen att släppa. GP är inte min starka sida, men just den dagen kändes det extra tungt.

foto: Matilda

Rätt tidigt i loppet så hamnar en FK trampen åkare på backen och ligger lite dumt till straxt efter en kruva, det såg dock inte så illa ut, inga blod och direkt var personal på plats!

foto: Matilda
Jag hade redan innan start bestämt mig att det är sjukt bra träning så jag kämpade vidare så hårt jag kunde, och efter en stund så kör jag ikapp några andra åkare jag som jag körde ihop att jag blev ikapp åt av huvud klungan. Då var det bara att kliva av och 1 varv senare så blev huvud klungan stoppad för att släppa fram ambulansen till den kraschade åkaren, grymt oflyt att jag inte kunde hålla ett varv till så jag hade fått vila i ca 15-20 min under tiden ambulansen gjorde det den skulle!

foto: Matilda

Rullade av, rensade skallen och nya tag till nästa race!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *