Dirty Gravel?

Det har ju helt klart blivit en trend att köra gravel och det växer och växer för varje månad. Nu i helgen var det tanke att världens ”största” gravel lopp i Kansas nämligen Dirty Kanza ett otroligt långt lopp på merparten grusväg. Loppet har väl funnits lite på min radar men det har bara varit där.

Nu när allt har blivit mer instängt och avstängt så är det flera som kör sina egna lopp så som Ted King som har fått en ide alla ska kunna köra en DIY (Do It yourself) DK på lokala vägar. Det har fått flera att tänka bland annat en god vän till mig, som har kombinerat DIY-DK med Vätternrundan och kommer i helgen köra Dirty Sörmland längst denna bana. Helt galet, problemet är dock att jag blev otroligt sugen på att köra. Mycket för hela upplevelsen, att göra en sån epic tur.

Det har fått mig att tänka, inte på själva utmaningen, eller aa joo. Den vill jag göra men på själva äventyret. eftersom att jag har flyttat till ett nytt område där jag inte hittar och vet vart alal vägar går så har det blivit mer äventyr med att hitta nya vägar men jag har insett att många vägar här slutar plöttsligt i grusvägar och att skogsstigarna helt plötsligt blir grusvägar. Kort och gått jag hittar inte. Utan jag behöver lära mig att hitta och för första gången NÅGONSIN insett att jag har för många cyklar… Eller nej egentligen inte, men jag inser att av dom cyklarna jag har just nu (som bara blir äldre och mer förlegna) så skulle jag behöva ersätta dom med nya och eftersom att det stora fokuset ligger på Ironman loppet nästa år så kommer det ta ett tag innan jag kommer sitta regelbundet på MTBn igen och Cyklocrossen kommer jag nog inte tävla på inom något år. Så dom ska bli ersätta av en gravelbike till hösten är min tanke.

En cykel som kan allt och bli mitt ”hitta väg vapen” äventyrs cykel, dags cykel och vinter cykel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *