CTL?

Cronic Traing Load, kort och gott hur dålig form har du just nu. CTL är ett värde som TrainingPeaks jobbar med för att se hur påfrästad din kropp är efter den träningen du har gjort under en viss period och är ett väldigt bra verktyg för att se så att man tränar mot ett bra och realistiskt mål utan att ”överarbeta sig”

Vad är då ett rimligt mål inför ett ironman? INGEN aning. jag googlade runt lite innan jag satt upp mitt mål baserat på mina mål och då verkade det hamna på runt 120, Jag tror inte jag har varit över 70 sen jag började använda TrainingPeaks så det ska bli intressant att se hur det går, Men sen jag började använda TrainingPeaks så har jag inte riktigt att jag har haft någon plan eller seriös planering, Men nu har jag det, får se om jag lyckas följa den. Jag har alltid haft bra koll på hur man ska träna och så men har aldrig riktigt följt den själv då jag varit för lat eller vad man ska säga. Nu med hjälp av dels en tränings plan att följa, som jag faktiskt fick ändra nu när Kalmar blev framskjutet (tack för supporten) och Whoop så tror jag att jag kanske ska kunna lyckas. Eller aa, nu har jag ju alla möjligheter till att lyckas samt ett år extra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *