IronDad?

Jag har nu ställts inför min livs utamning och det är att bli pappa till en liten dotter som kom till oss för snart 2 veckor sen. Så inte bara ett hus att renovera utan även en lite dotter att ta hand om.

Matilda har varit mer påläst inför förlossningen om vad som händer och hur det går med utvecklingen medan jag har lagt mycket fokus på att fixa i huset och se till så att allt är redo tills vårat barn kom. Nu efter förlossningen så ägnar Matilda mycket tid åt barnet och jag är kvar i fixandet, både med huset och det dagliga.

När vi väntade barn hade jag en tanke på att jag skulle vara sympati gravid eller vad vi ska kalla det, jag tänkte att jag skulle undvika samma saker som Matilda i 9 månader för att ”lida” med henne. Men när jag la fram iden så fick jag ett rungande ”är du galen? 9 månader utan kaffe, det går jag inte med på!” till svars, så jag stod över det. Hon ville inte se mig utan koffein i 9 månader, vilket nog var rätt smart ändå.

Men nu efter födelsen läser Matilda fortfarande en hel del och hade hittat en studie som sa att det är jobbigare att föda barn än att springa ett Marathon. Det fick mig att tänka….
Springa ett Marathon är väl inte så svårt? det kan ju vara en kul utmaning!

Så jag bollade det min goda vän Max som är triathelt. Han poängetade då att det var JOBBIGARE att föda barn och sa att jag borde göra maran jobbigare genom att cykla 18 mil innan. Han tycker nämligen att jag ska göra en Ironman.

När jag funderande då själva utmaningen så har jag satt jag upp lite andra parametarar. Matilda hade 9 månader på sig att förbereda sig inför förlossningen så jag tänkte ge mig 9 månader att träna, Dock fungerar inte det rent logistiskt utan det kommer bli lite mer då planen är att köra Kalmar 2020. För att krydda det hela lite extra tänker jag göra det på tiden förlossningen tog. Då räknar jag tiden från när vi bliv inskrivna till hon kom ut, så målet är att klara det under 13 timmar och 2 minuter.

Så det kommer bli en liten annan tappning här ett tag med bollande av hus fix, blöjbyte och en cyklist som försöker lära sig att bada och springa snabbt på kort tid…

One thought on “IronDad?

  1. Det kommer gå galant ,kan en gamling som jag göra det så fixar du det ……jag kanske sympati ställerupp oxå 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *