Aftershokz Recension

bild 1-1

För ett tag sedan fick jag chansen att testa ett par hörlurar med ett litet unik twist, dom är nämligen utformade för idrottare som behöver vara medvetna om vad som händer runt omkring dom. I teorin har jag verkligen inget emot detta något motsägelsefulla concept.

Hörlurarna är utformade på ett sådan sett att de inte täpper igen öronen utan ger ljudet genom att vibrera på dom små benen i öronen ist. Tanken med detta är att man ska kunna lyssna på musik samtidigt som man är ute utan att behöva vara orolig för att inte höra om någon springer ikapp eller en bil som kör bakom.

bild 5

Som många nya idéer så är den otroligt bra på papper men i praktiken så funkar det SÅDÄR. När jag tränar själv har jag alltid musik, tränar jag med någon annan har jag aldrig musik. Jag tränar alltid med lurar som är ”dåliga” alltså ett par som läcker rätt bra, vilket betyder att jag har en bra koll på vad som händer runt omkring mig. Kommer jag in till en större ort brukar jag ta ur en av lurarna för att ha bättre koll. Till vardags är jag en mini audiofil och uppskattar riktigt bra ljud och blev rätt besviken på dessa lurar. Funktionen i lurarna är så pass kass att jag hellre skulle vilja ha en högtalare tejpad på huvudet för att åstad komma samma resultat. Dom små hörlurarma som sitter på utsidan av öronen gör att man hör runt omkring sig men även så att alla runt om kring dig hör vad DU lyssnar på i nästan samma volym.

bild 4

Jag kan ibland lyssna på lite ”konstig” musik när jag tränar men det är min ensak och jag vill kanske inte att alla runt omkring ska höra KiEw eller liknande, då är vanliga lurar bättre än dessa för att ”skona” omgivningen. Problemet med detta är att många vill ha lite volym när man tränar och det betyder i detta läge med dessa lurar att man höjer så högt att man ÄNDÅ inte hör vad som händer runt omkring dig, håller man det på en hyffsad låg nivå så är det inga problem med att höra omgivningen.

Ett annat problem jag har med dessa lurar är passformen, mitt huvud passade dom inte, och deffenetivt in när jag sprang, dom har en liten ”låda”  med bland annat volym kontrollen som sitter på ett riktigt dumt ställe den sitter inte tillräckligt långt bort för att ha den i en ficka men inte så nära att man kan ha den i kragen utan massa överflödig kabel. Sen är justerings möjligheten minimal. Antingen passar dom eller inte…

bild 2-1

Så om du har ett huvud som passar, vill höra fågelkvitter när du tränar och lyssnar halvhögt på musik så har jag hittat rätt produkt till dig. Tyvärr är det inte rätt produkt till mig.

http://www.aftershokz.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *