Cyklist Vs. Fyllo

Så, då har man synat asfalten för första gången det här året, och jag hoppas att de blir den sista. men jag misstänker att dom inte låter fyllon gå på tävlings banan.

I lördags fick jag för mig att jag skulle cykla till jobbet på min nya MTB trots isfläckarna som fanns på vägen, där för va jag lite orolig för att cykla hem, framförallt eftersom att de va lite mörkt ute.

Påvägen hem så tog jag det lite lugnare än vad jag egentligen hade tänkt från början med tanke på mörkret och isfläckarna.

När jag närmade mig Flemingsberg så är det en liten nerförs backe från Huddinge hållet. i botten av den gick 2 personer mot mig som gick på (min) vänstra sida på brädden, jag saktar in för att inte susa om dom och när jag kommer ca 2 meter framför dom så beslutar sig personen till höger att ta ett tydligt kliv ut åt höger, alltså ut mot mig och i samma veva väljer han att sträcka ut sin vänstra hand och slå på mitt styre. han rycker tag i mitt styre, om han nu träffar bromsen eller bara styret kan jag inte svara på. men cykeln försvinner under mig och jag flyger över cyklen och glider fram på rullgruset. När jag kommer till stopp så vänder jag mig om och springer mot honom och försöker förklara för honom att det kunde gått så sjukt mycket mer illa (läs: ta tag i axlarna och se honom i ögonen och skrika: Vad FAN håller du på med!?)

När jag ser honom i ögonen så ser jag hur hans ögon går i kors, snubben har as-packad. redan då insåg jag att det inte skulle sluta bra, och jag försökte se hur de va med honom och han hade tydligen ont i sin vänstra arm, vilket faktiskt är förklarligt. Han ville inte inse att jag inte tänkte åka där ifrån utan att få hans uppgifter för att jag inte kunde bedöma skadorna på min cykel och på mig i mörkret mitt ute på en cykel bana. Kompisen till ”den påkörde” tyckte att han skulle ge mig sina uppgifter så att båda skulle få gå vidare när ”den påkörde” puttar bort sin ”kompis” och tycker att han inte ska lägga sig i. ”Kompisen” tycker då att situationen är larvig och går där ifrån, han förstod säkert att sin kompis va så pass packad att det inte skulle komma något ur de, efter en diskussion om hur vi skulle lösa de när han upprepade gånger säger: ”Ring någon! jag har all tid i värden!”. Jag är väldigt tydlig mot honom och bestämd och får frågan om jag är Polis, men det är jag inte. plötsligt så faller den påkörde handlöst ner på marken efter att han har försökt närma sig mig för att vara mer hotfull. När han faller ner så frågar jag honom om det gick bra men han klagar då på att han slog i huvudet och då beslöt jag mig för att ta upp telefonen och ringa 112.

Efter att jag hjälpt honom upp så inser han att jag har ringt 112 för att jag vill att Polisen ska komma dit. När jag kommer till Larmcentralen så förklarar jag vad som hänt, går igenom mina skador och frågar ”den påkörde” vad han har för skador och syntom, och även fall han behöver ambulans, men han säger att han inte behöver de och jag påpekar även att han slog i huvudet och hade ont för det men han skakar av sig det och tycker inte det behövs, så jag blir kopplad till Polisen och får då förklara allt som hänt och säger att vi har en dispyt om vad som faktiskt har hänt. Då närmar han sig mig väldigt hotfullt och jag ber honom ta 2 kliv åt sidan, han skriker in i telefonen att han inte kommer att göra som någon ”djävla cyklist” cyklist säger och att jag faktiskt körde på honom. Då beslutar han sig för att putta ner mig på marken och sparka på min cykel självklart beskriver jag allt för telefonisten som ökar tackten på skrivandet frenetiskt. jag ställer mig upp utan att tilltala honom och försöker beskriva får plats bättre för polisen, och då ser jag nämligen busshållplatsen som jag inte vet vad den heter och beslutar mig att gå mot den och han bestämmer sig att följa med dit. men jag är väldigt tillbaka hållen och jag vill egentligen att han ska gå framför mig och inte bakom mig, så jag håller ett öga på hans skugga för att se hans rörelse mönster.

Efter 2 minuter på hållplatsen så beslutar sig ”den påkörde” att gå där ifrån och jag ger de telefonisten ett tydligt signalement på honom och tackade henne för hjälpen på ett snällt och trevligt sett…

påvägen hem upptäcker jag att varken jag eller cykeln klarade oss helt,

jag

 • Skrapsår på höft
 • Skrapsår på knä

Cykel

 • Trasiga grepp
 • Skeft bakhjul
 • trasig bakväxel
 • trasigt reglage
 • trasig sadel

trasigt grepp

Material

 • Trasiga skoöverdrag
 • Små märken på min Assos jacka
 • Trasiga Gore Contest byxor
 • Trasiga Assos Knickers (nästan nya)

Ill keep you posted på vad som händer här näst! jag har redan pratat med mitt försäkrings bolag och ska prata med dom på måndag igen när rätt personer är där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *