Kumla vs. Söderköping

Helg nummer 2 avklarad!

Kumla
Denna helg innehåller 2 av mina favorit banor. Kumla med dess utsträckta fällt körning för att dra ut benen och skogs körningen/park körningen gör racet sjukt kul och omväxlanden.

De fanns dock en sak jag inte gilla med den banan, och de va starten, de blev trångt! Mycket trångt. De kunde ha blivit dyrt, fast de blev en kraftig inbromsning som gjorde att jag drog in frambromsen lite för hårt så jag slapp använda den resten av racet. Vilket gjorde en normalt vis rätt hal snabb 180 graders kurva till en sjukt snabb speedwaykurva. Ist för att ta en tajt linje så blev de en vidare linje och en snabbare. Ska göra de till nästa år igen! Annars så gick loppet rättkasst för mig, en stressig start och sen jag hade som sagt problem med hojen så jag tappa fart och självförtroende så jag fick inte den farten jag ville, fast jag kom imål utan att bli sist!

Söderköping
Efter att ha åkt hem och sovit så var de dags att åka till Söderköping för en bana som inte ärså sjukt kul, men den passar mig så jag har lärt mig älska den, i fjol var de djup lera överhela banan, iår va de inte lika djup lera. Fast de va ändå tungkört. Fix med cykeln innan start så att jag kunde få ut min power jag har i benen. Värma upp, de va lite lugnare denna gång då vi starta efter dom snabba prestige pojkarna. Ordentligt uppvärmd till start. Och, INGEN sidning.. De slutade med att jag fick stå väldigt långt bak…

Närstarten hade gått så började mitt race, jag hade sagt till mig själv artist skulle köra mitt race då jag kände mig lite hängig.. Efter en stund märkte jag att jag körde snabbare än alla andra, körde ikapp grupp efter grupp. Med 3-4 varv kvar körde jag ikapp en grupp Mölndal åkare, de blev en lite fight som va rätt kul. Kände mig rätt isolerad som ensam CRTare. Men jag lyckades droppa alla åkare förutom en. Vi hade en fight hela vägen in till sista kurvan. Mölndalaren försökte komma in först i kurvan, men jag körde smartare så vi kom ut ur kurvan jämnsides = spurt. Och de viktigaste är inte att vinna loppet, de viktiga ä tatt vinna sin spurt! Vilket jag gjorde. Bästa resultatet någonsin!

20111010-083457.jpg

Stolar och rulle.. Allt som behövs..

Och Oscar ekstam fick ingen high five av mig då han alltid titta åt ett annat håll när jag drog förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *