Slut på de roliga

De va ett tag sen men nu kommer de upp ett inlägg som handlar om den sista tävlings helgen för detta år..

CX SM

50min + 2 varv

Då vare tävling mot de stora pojkarna i elit klassen, jag hade sagt till mig innan att jag skulle köra mitt bästa men jag var där för att lära mig. Innan starten så var jag riktigt nervös. När väl startskottet gick så blev de som vanligt, jag va så uppjagad och ville ha bra placering så allt annat släpps. När vi kommer in i första trappan så ligger jag väldigt inbakad i klungan och är väldigt förvånad över att jag inte låg sämre till än vad jag gjorde. ”va? Ligger jag här uppe, dehär va ju ganska lätt”

Uploaded Image
Banan var väldigt tilltalande för mig och innehöll mycket platt åka i lerigt gräs. Fast de va nog de ända, sanden va inte riktigt min grej och sen va de några kurvor och igen drag som inte häller är min grej.

Efter drygt 47min tittar jag ner på klockan och blir förvånad över att jag inte har blivit varvad tidigare jag tittar bakåt och ser hur Jens kommer mot mig in på näst sista varvet, jag försöker ge gas för att fly undan men jag han inte riktigt, kastar mig in bakom Jens för att lära mig hur han körde, sen kom Emil och Fredrik..

Mitt första CX SM, riktigt nöjd. För att fira de drog vi (Jag, Michele, Hans mård, http://angelica.hevox.net/ och http://pontuspumpenjohansson.blogspot.com/) ut på stan för att göra GBG osäkert!

Riktigt illa var de väll inte, vi hade inte vunnit något sen så visste vi att de va en tävling på söndan också så vi gick bara ut för att äta vid avényn. Och nej, jag är inte imponerad, de är en gata, sånna har vi i Tungelsta med…

Väl tillbaka vid vandrar hemmet så blev vi bjudna på fest! Eller iaf SM tårta hemma hos Kajsa Snihs, god tårta!

Men nu börja laddningen inför dag 2!

Nu kommer de små psyknings knepen in, pumpen och jag ska köra Senior klassen på årets sista tävling, vem kan ta till sig äran, och leva på de hela vintern.

Jag har redan mitt lilla knep, Puko och kakor, på höjden av allt så hade de tyskt tv på rummen, som ett litet barn, överlycklig fick jag ligga i sängen med mina kakor och titta.

Uploaded Image
söndag

Väl nere vid frukostrummet så börjar snackat: ”blir man snabb av dehär?” tittandes i GP på sportdelen där Tårt-Kajsa va med på nästan ett helt uppslag och läsandes om den tokiga sporten cyclocross. När vi reser oss upp för att gå så slänger nån igen tidningen och på framsidan är en spårvagn.. i en trampa.. vänta! De är JAG på Framsidan i GP!? Vilken tändning jag fick och blev otroligt laddad och mitt beslut stod ännu mera fast nu än tidigare. Mitt jubel rop åkallade sig många blickar i matsalen, men så får de va, dom va iaf inte på framsidan av GP.

Efter morgonen så bar de iväg upp till området, jag ville värma upp länge, länge än vanligt…

Uploaded Image
Vilket förvånade några att jag satt mig på cykeln så långt innan men jag ville vara redo och laddad.

Cup avslutning

30min + 2 varv

Inte alls lika nervös och jag visste hur de skulle gå idag. Men väl upp för första backen ser jag hur Pumpen, som oftast vinner dag 2 ligger på 3dje rullen längst fram. Jag blir riktigt skrämd av de och laddar vidare, ”hur kan han ha sån form idag…” men redan inne i första lerpartiet så blåser jag om honom som inget hade hänt.

Efter de gick de bara vidare

Uploaded Image
Jag flög genom sanden,

Uploaded Image
På platten, fast ibland så fick jag lyfta hojen.

Uploaded Image
Men när jag kommer där över sista krönet och ser bakåt om någon annan ligger inärheten så hör jag hur Oscar Ekstam säger ”Här kommer då dagens segrare i Senior klassen! Thomas Karlsson!” rätta till tröjan och stoppsladd in i målen,

Uploaded Image
Riktigt glad över att vinna årets sista tävling..

Uploaded Image
Så glad till och med!

Äran är min! Jag kan leva på detta hela vintern!

Tack för en fin sesong, jag kommer uppdatera med tränings rapporter och sånt snart!

(Bilderna kommer från Grahns och Angelica Edvardsson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *