Century CX

I helgen var det dags att testa på något helt nytt, nämligen lite äventyr på cykel! Denna gång på grusväg. Någon klubbkamrat hade nämligen hittat ett lopp som gick i Mönsterås som en av mina gamla cykelkompisar anordnar och all vinst på loppet går direkt till Suicide Zero. En organisation som ligger mig rätt så nära.

Jag, Max och Jonathan beslöt oss för att vi skulle åka ner till Mönsterås för att åka på lite äventyr på hösten och cykla 160km på grusvägarna runt om. Vi packad oss in i bilen på fredagen och åkte mot Mönsterås.

Framme på plats installerade vi oss i våran stuga och gjorde oss redo för äventyret som komma skulle.

Vi drog iväg i samlad trupp med dom 3 fartgrupperna genom Mönsterås för att sedan dela upp oss och köra i den fart vi hade tänkt. Vi tog såklart den snabbaste gruppen som var den som skulle hålla 30km/h vilket jag var rätt orolig inför då jag dels hade varit sjuk med förkylning och inte hade kunnat träna så mycket som jag ville. Men vi drog iväg i ett jäkla tempo.

Foto: Oscar Ekstam

Ute på vägarna hade vi helt klart tur med vädret och farten trissades upp mer och mer efter några punkteringar som fick oss att hamna efter 25km/h gruppen. En lite stund senare kom vi ikapp dom för att köra om hela gruppen.

Foto: Oscar Ekstam

Vi hade flera stopp längst vägen vilket var otroligt skönt att man kunde ta igen sig lite från hetsen för att hålla tempot uppe på grusvägarna. Hetsen hade skapat ytterligare punkteringar.

Foto: Oscar Ekstam

Efter andra stoppet så hade gruppen decimerats från ca 25st till nu endast 5. Vi visste inte riktigt när dom sista hade släppt så vi drog ner på tempot och började köra i ”snack tempo” för att ge dom andra chansen att komma ikapp. Det gjorde dom inte..

Foto: Oscar Ekstam

Jag har nog aldrig cyklat så länge, och framförallt inte på en CX…

Detta gör vi om!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *