E-sport

Jag har alltid haft ett öga på E-sport. nu på sista tiden lite mer då Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson har en pod tillsammans som heter esportpodden som ni hittar här: http://esportpodden.libsyn.com/ tidigare var även André ”Rich” Åkerblom.

Jag tänkte inte skriva om själva podden men jag kan varmt rekommendera den om man vill ha en inblick i E-sport värden. Jag tänkte mer på HeatoNs projekt på att få in E-sporten hos Riksidrottsförbundet.

Jag är av den meningen att E-sport är en riktig sport och behöver få komma in i ramp ljuset. Sverige har producerat väldigt stora spelare och lag men utan att primeras. Att vinna en e-sport major ger dom knappas chansen att vinna jerringpriset. Många ser det inte som en riktig sport eftersom att man bara sitter bakom datorn och inte gör något annat.

En E-sportsspelare som livnär sig på det dom gör spenderar 8-10 om dagen med att träna inte bara själva spelet utan även tacktik, styrka och kondition. Man tränar för ett mål man spelar även för ett mål. Någon som spelar som försvarare i NFL spenderar flera timmar på att titta på motvindarnas anfall för att analysera dom för att hitta luckor i deras ansvar. Samma sak gör en e-sportare! När kommer gemene man förstå att e-sport är en riktig sport!

Vill du läsa mer om Emil Christensens och hans tankar om RF och E-sport? http://www.metro.se/

Nästa gång kanske jag förklarar hur idrottsklubbarna i Sverige kan hjälpa till..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *