Politik

Nu tänker jag ansluta mig till strömmen av ”politiskt upprörda medborgare med tillgång till social media” för det verkar vara innehållet av 78,54% av alla inlägg i min facebook feed just nu. Folk är verkar vara upprörda över valresultatet.

När ett land går till val är det medborgarnas plikt att göra sin röst hörd. Är man inte insatt ska man sätta sig in i politiken, eller iaf titta på vilket parti som har hjärtefrågor som stämmer överens med just sin egna åsikt oavsett vad det är. Orkar man inte de så röstar man blankt! då har man gjort sin plikt!

Jag måste erkänna att jag ångrar lite vad jag valde, eftersom att jag nu ångrar mitt val till landstinget, där hade jag velat rösta anurlunda än vad jag gjorde. Men jag har gjort min plikt och jag står för det i 4 år till.

För att gå in på djupet är jag inte förvånad över att SD fick 12,25% (kan ändras) av rösterna. Fler har röstat iår än vad de gjorde för 4 år sen och fler har valt att inte rösta blankt. Detta betyder att fler har tagit till sig av debatten om sveriges framtid. Men min fråga är om man har satt sig in i politiken? det är ”bara” 0,59% fler röster än 2010.

I mina ögon är det som sagt inte konstigt att ett parti som SD faktiskt har fått röster. Ett parti som har en tydlig syndabock för alla problem. Roten av all ondska är invandrarna i deras ögon, men är det egentligen någon som vet något mer om SD än det? Jag har skummat igenom deras ”papper” som de har skickat hem för att kunna ta ställning om vad jag faktiskt tycker om SD. Invandring är deras hjärte fråga, lite som Vänstern har välfärden eller FIs feminism. SD vill stoppa invandringen och ”lösa” problemet med integrationen av de invandrare som finns i sverige nu, inte så konstigt enligt mig men kanske lite extremt. Har dom några tankar om skolan? ja; ut med alla invandrare. hur ska de lösa sjukvården? Jo; Ut med alla invandrare. Tydligen är dom där invandrarna vårat största problem enligt SD. Frågan är bara hur de ska ta sig till jobbet kommunalt när deras bil är på lagning. För invandrarna är dom som kör våra bussar, lagar våra bilar och lagar din mat. Jimmy åkesson Cyklar tydligen till jobbet och lagar egen mat.

Vänstern har varit väldigt agresiva i sin ”vänd ryggen mot rasism” kampanj, vilket jag måste säga att jag är rätt imponerad av, det har gjort stort avtryck på många, att komma till deras torgmöten och vända ryggen mot dom i ren protest. Men där kommer problemet med Politik man måste lyssna på vad de har att säga för att se att dom inte delar ens egna åsikter.

Ni som känner mig vet att jag har varit politiskt aktiv ett tag i ett ungdoms parti, men nu har jag inte tid längre. Men det ligger mig ändå varmt om hjärtat.

Mycket musik är politiskt, så jag tycker att jag avslutar med en låt av Kung Henry (Henry Bowers) som är väldigt politisk i sina texter och rappande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *