Vättern Challenge 2013

I år fick jag för mig att göra samma sak jag gjorde i fjol, ställa upp i ett triathlon lopp nere i jönköping, eller jag va faktiskt nästan tvungen att ställa upp då jag hade inspirerat en av mina bästa vänner till att börja träna, fick till och med honom att köpa en cykel för dehär, så då var det bara att bita ihop och köra. Jag har en långsiktig plan och det är att kalla mig för IronMan innan jag går i pension inom idrott (vilket kan ta ett tag innan jag gör det) så jag kände att man kan köra på när det gäller detta.

Här varvar jag cykelbanan

Som ifjol var jag väldigt orolig inför simningen men efter att ha dubblat(!!) antalet simpass från ifjol, (från 2 till 4) så  kände jag mig helt klart mer säker i vattnet vilket märktes då jag va förvånansvärt snabb i vattnet och lyckades crawla hela vägen utan några stora problem. Jag blev riktigt förvånad när jag kom upp ur vattnet och inte låg efter min kompis utan att jag faktiskt låg före honom.

I första växlingen var jag riktigt lugn och tog allt i sin takt så jag inte skulle missa något, väl ute på cyklingen gjorde jag de jag va bäst för, körde järnet! Det roligaste va när folk försökte köra om mig innan kurvor för att efter en enkel kurva ligga 10 meter bakom mig,, blir lätt så när man inte kan cykla och bromsar. Ett och annat ”drag-race” blev det också när folk körde om mig och insåg att jag faktiskt höll det tempot jag gjorde så at dom inte kom om, och nej, jag accepterar inte att någon cyklar om mig! Det roligaste på banan var helt klart det lilla gatstens partiet som fanns, har ALDRIG sett folk köra så långsamt över de, de va ju bara att gasa!

Målgång!

I växlingen så hade jag inga snabba skur utan vanliga ”knytskor” och det svalde lite tid då jag krumplade ihop sulan på ena skon och kände att jag inte tänkte springa 5km med de så jag fick göra om och göra rätt.

Ute på löpningen hade jag gett mig fan på att inte gå, vilket var rätt svårt i början då jag började få håll, men jag gav mig fan på att inte gå drog ner på tempot rätt friskt på första varvet men ute på andra varvet kunde jag springa på lite mer och fick en riktigt fin rygg att gå på sista 1km riktigt nöjd med vad jag lyckades åstadkomma! Även imponerad över min kompis som jag NÄSTAN lyckades springa ikapp på löpningen, jag såg honom varva när jag sprang in i mål…

Nu får vi se vad som händer nästa år, kanske inte bara blir ett lopp utan kanske 4?

Och nej, jag är ingen badbyxe cyklist…

One thought on “Vättern Challenge 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *