Sram 22

Den första april släppte Sram en något suspekt video som några trodde på och andra inte, videon hade namnet ”22”.

Det va ett rykte om Srams nya komponentgrupp som skulle vara 11-delad, dom försöker alltså jaga Shimano på landsvägs sidan. Sram har redan sin 11-delade MTB grupp och har nu gett sig in på landsvägs marknaden med 11-delat. SRAM verkar där emot ha försökt att inte ställa till det för alla genom att göra en helt ny body/nav standard som de gjorde på MTB sidan utan de använder sig av de ”nya” bredare naven som Shimano började med, många verkar dock glömma att ingen av dessa företag var först med 11-delat utan att det va italienarna som faktiskt var först.

I början gick rykten om att nya Red skulle vara ett fullt hydrauliskt system men det blev inte riktigt av, SRAM RED22 kommer finnas med hydrauliska bromsar men är annars fullt mekaniskt. Bromsarna kommer finnas dels för skiva och dels för fälgbroms. jag undrar hur mycket det kommer att slå på marknaden. CX åkarna kommer troligen älska nya SRAM RED22 med hydrauliska skivbromsar, kommer bli en mycket mer kontrollerad racing till hösten låter det som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *