På äventyr

LLFörra fredagen var det dags för äventyr.

När vi gifte oss så fick vi en gåva om ett äventyr i skärgården från havet och ovan. I fredags var det dags! Det som var lite kul var att det var inte bara jag och matilda där utan även våran kompis Philip som hade fått samma äventyr i 30-present (vi planerade såklart detta så det var inte slumpen).

Det började med att vi fick kliva på en Storebro 90E aka Stidsbåt 90. Dok inte exagt samma som militären använder utan denna är snäppet mindre och lättare och är endast bestyckad med en motor men har typ samma prestanda.

När vi hade glidit ut till sjös en bit och svängt några gånger runt någon liten ö kommer vi fram till en ö. På ön stod en helikopter och väntade på oss. Vi blev indelade i 3 grupper och sen var det bara dags att vänta på att hoppa in i helikopter för att få åka på en liten tur.

Väl inne i helikoptern och uppe i luften. Helt otroligt upplevelse. Allt syntes så tydligt och var så nära varandra Det är tydligen inte så långt mellan Vaxholm och Gustavsberg när man är en bit upp i luften. Helt otroligt coolt…

Sedan var det dags att åka hemåt med båten igen. Denna gång blev vi förvarnade, vi skulle köra lite snabbare och svängigare. Vi fick välja att sitta ute om vi ville men det vara några få som valde det. Vi satte oss inne och iväg bar det, helt otroligt hur smidigt och fint en stidsbåt glider genom vattnet och tar svängar utan några problem alls, den carvar nästan genom vattnet och han som satt bak tyckte det var minst lika kul, tills vi gjorde en krachstop. Alltså gå från typ 20 knop till 0 på bara några meter… Vilket resulterade i att vågen bakom båten kom ikapp oss… Då får man skylla sig själv…

Helt otroligt häftigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *