Nya regler

Fall ni har missat det så har det kommit en ny lag, eller snarare en ändring i en lag. Från och med den första augusti så är det okej för en cyklist att cykla på vägen även fast det finns tillgång till cykelbana. Bra!

Eller är det? Personligen tror jag att det kan medfölja en del problem med denna ändring, Dels att bilisterna inte riktigt har koll på denna ändring och kommer bli mycket mer upprörda när cyklister befinner sig på körbanan trots att det finns en cykelbana. Jag tror det kan lösa lite problem i innerstan här i stockholm med att avlasta cykelbanorna från dom som vill cykla lite snabbare då cykelbanorna inte är byggda för att cykla snabbare än 10km/h på, Dock är det inte riktigt ett problem då inte många har följt den lagen tidigare.

Jag är dock rädd att denna ändringen kommer resultera i att flera personer som kommer rent ”vrångt” köra på vägen trots att det finns fina och bra cykelbanor i närheten. Tänk efter innan ni cyklar på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *