Body Geometry!

Efter X antal års tjatande så fick jag äntligen chansen! Chansen att utbilda mig i den ädla konsten att sitta rätt på cykeln!

Jonas och Friedrich från Specialized var på plats förra veckan för att lära mig och några kollegor konsten att få kunder att sitta rätt på cykeln! Vi började med en dag av att förklara hur man är skapt och hur man ska lista ut alla personliga begränsningar. Mycket intressant måste jag säga, framförallt när man har ett visst intresse sedan tidigare av hur man är skapt och sina begränsningar. Det kommer nog sedan min skada i knäet.

Dag 2 fick börja använda det i verkligheten och testa på varandra, vilket vi redan hade börjat med dagen innan men dag 2 fick vi omvandla det till sittställningen på cykeln.

I början är det mycket läsa i boken och titta och undersöka, efter ett tag tror jag det kommer släppa. Så nu letar jag efter folk att träna på, Skriv gärna i kommenterarna eller dra iväg ett mail till mig: info@thomaskarlsson.com så styr vi upp något!

Förutom allt jag har lärt mig om kroppen så har jag även lärt mig att min kropp anpassar sig på typ alla olika inställningar på cykeln. Oavsett vilken höjd jag har på sadeln (typ) så har jag samma knä vinkel.

Sen sitter jag enligt Specialized ”Euro-Pro” vilket jag är sjukt nöjd med.

Sist men inte minst; Jag blev dissad av instruktörerna för min Specialized Chicane som dom trodde inte att man kunde sitta på, men när dom såg mig så blev båda förvånade. Dom tittade med störa ögon och häpnade: ”men… va? dehär har jag aldrig sett! någon förutom Tom Boonen som sitter bra på en Chicane!”  lite nöjd med de…

Saxat från kollegans instagram. Jag va inte ensam på kursen bara så ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *