Eurobike

Så, nu har den stora händelsen varit. och alla undrar vad som kommer vara den heta nya flugan och jag har lagt några timmar (antalet är X för att inte säga hur mycket tid jag trots allt spenderar i detta skit träsk)

Samanfattning av mässan då, (som jag inte va på) de gamla vanligt, vitt är de nya vitt. för de är ingen skillnad, mycket mer vitt värkar komma in på marknaden i olika former. Där emot finns det ett märke som har slog till mig med en örfil när det gäller färgval och kaxighet.

Uploaded Image

Uploaded Image
båda bilderna är tagna från http://www.happymtb.org

Men vad är de nya för oss tekniknördar? joo, de har som vanligt blivit lättare, snabbare och dyrare, vad hade vi förväntat oss?

Där emot så var det en sak som jag fastna för.

Uploaded Image

och nej de är inte för att de är en Ghost, men utan för att den har SRAM Hammerschmidt vevpartiet som har en inbyggd utväxling utan att använda sig av olika drevstorlekar och en växel som flyttar kedjan med friktion. allt sker genom drev på insidan av drevet, som betyder att vevlagret och drevet inte har någon Direkt kontakt, vilket gör att den fungerar mer som en växellåda på en bil än de vanliga växel systemet som finns på cyklarna idag. Mina tankar om de är:

Varför sluta med att göra en sådan liten utväxling? varför inte göra de mindre och använda på kasseten? göra till racer, och använda de tillsammans med vanlig friktions växling? 10 möjligheter bak, + 2 fram = 20. kombinerar man de med att ha en liknande invändes utväxling blir 10 drev bak med 2 olika steg lätt 20 olika tyngder, och fram blir 2 snabbt 4, 4 gånger 20 är 80 !! olika utväxlingar! fatta va coolt? nu kommer campa med sitt 11 delat…

nu kan man värkligen vara cool för små ungarna

”hur många växlar har du?”

”jag har 80…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *