Skicross? 4cross?!

Jag har märkt att de börjat vissas mer skicross medans UCI har tagit bort 4 Cross ur världescupen. där har vi något jag inte riktigt förstår, hur kan det vara så att 2 sporter som är väldigt lika ökar på ena halvåret och minskar på andra halvåret?

Själv gillar jag verkligen racingen både på snö och i leran, men varför är det så att 4crossen har tappat utövare? och skicross ökat?

jag kan förstå att de är så att cykel är mycket mindre än vad skidor är när det gäller utövare, men det är ju ändå så att antalet ”tävlande” är ungefär lika många. Dessutom är de många som cyklar utan att kalla sig cyklister iaf om man jämnför med de som åker skidor och kallar sig skidåkare.

Jag tror att de är självaste cupen som gör skillnaden, Skicross cupen är separat mot alla andra skidgrenar, så är de inte inom cykel. de tror jag kan vara en bidragande faktor att de tappat folk, kör man en helg så kanske man hellre vill satsa på DH med ett bra kval och ett bra race, ska man då klämma in en 4x tävling där så kommer man inte prestera lika bra, hur skulle de bli då om man skulle köra en separat 4x helg? kanske inne i stan? lite ”häftigare”? skulle de locka mer utövare? eller är det de gamla klassiska; Pengar.

Med tanke på vad som hände i helgen med Nick Zoricic så kan man inte säga något annat än att de är en farlig sport, oavsett om de är med skidor eller cykel. Jag hoppas att alla Zoricic vänner och hans familj kan hantera situationen, all styrka till dom.

jag saknar iaf 4x tiden..

.

och Brian Lopes… fast han ÄR ju 4x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *