Multi-kulti

Tysken, de är de jag kallas för, och det är bara för att min mamma är från Tyskland och jag är väll uppvuxen på ett mer ”tyskt” sett än svenskt sett, därför anser jag mig vara mer utav en Multi-kulti person. De finns en hel del fördelar med de!

Många har varit lite irreterade på mig att jag Twittrar på engelska och ibland även skriver på engelska på facebook men de hänger faktiskt ihop med att de flesta som följer mig på twitter är just engelsk språkiga. De kan dock inte njuta av min hemsida som är HELT på svenska. Skriver dock inget på tyska för att jag inte känner någon tysk som läser min hemsida, förutom min mor och hon kan även svenska. Så ni får leva med att jag skriver på svenska i bloggen och på engelska på Twitter.

När man har vuxit upp med massa olika kulturer kan man välja och vraka lite för att skapa sig en personlighet.  Man slipper hålla sig till en typ av normer utan man kan hoppa lite mellan olika saker, så som matvanor och hur man har de hemma och hur man firar högtider, samt vilka högtider man vill fira! Mat tar de bästa ur alla kulturer och skapar sig en egen…

Språk barrieren existerar ju inte häller på samma sett, så att kunna Tyska och Engelska som cyklist har hjälpt en hel del, att man kolla billiga cykelsaker på tyska sidor och läsa tester av galna amerikaner. inga problem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *